29. apr. 2012

Banan/karamel cupcakes ("banoffee" cupcakes)

Hvis man er en sukkergris (ligesom jeg er), vil man ELSKE disse cupcakes (især frostingen!).

Opskrift på banancupcakes


ca. 18 stk

160 g smør
150 g brun farin
2 æg
2 modne bananer, mosede
260 g mel
2 ½ tsk bagepulver
½ tsk salt

Evt. 150 g chokolade eller hakkede smørkarameller (fudge)

Pisk smør og brun farin sammen til det er cremet. Pisk æggene i, lidt ad gangen.
Vend bananmosen i sukkerblandingen.
Si mel og bagepulver i dejen og tilsæt salt. Rør dejen sammen.
Dejen fordeles i papirsforme (fyldes ca. ½ op).

Kagerne skal bages i ca. 16 min ved 175 grader (ikke varmluft). Lad dem køle af på bagerist.

25. apr. 2012

Cupcakes med hvid chokolade og passionsfrugt frosting

Jeg lagde hjernen lidt i blød for at finde på en ny frosting-smag, og jeg kom på den idé at jeg ville prøve at lave frosting med smag af passionsfrugt. Og resultatet blev super godt - synes jeg selv :)

Cupcakesene var min basisopskrift tilsat 200 g hvid, hakket chokolade.

22. apr. 2012

Red velvet cupcakes


Disse cupcakes er en rigtig klassiker! Kagernes svampede konsistens, smukke, røde farve og lette bitterhed er ikke til at stå for, og hvad smager ikke fantastisk med et godt lag creamcheese frosting på toppen?


Vanilje cupcakes med chokolade frosting

Disse cupcakes er hurtige at lave - og det gode er, at ingredienserne er nogle som man oftest har i forvejen.

Denne opskrift bruger jeg som basisopskrift, og den er god hvis man vil eksperimentere lidt med eksempelvis chokolade, frisk eller tørret frugt, farve osv.
Kagerne i sig selv bliver med garanti altid lækre og svampede.

20. apr. 2012

Drop flowers af royal icing

Jeg har i dag lavet nogle "drop flowers" som jeg vil gemme til senere brug.

Drop flowers er små blomster af glasur, som er lavet med en tylle. Jeg har brugt 1M tyllen i dag, men der findes flere forskellige tyller som giver forskellige blomster.

Glasuren er det der kaldes royal icing. Den er lavet med æggehvide i stedet for vand, og er meget fast i konsistensen.

19. apr. 2012

Rom & Rosin cupcakes

Jeg fik lige lyst til at bage, og efter at have skabt et hurtigt overblik over hvad jeg havde i mit køkken, blev det til cupcakes med rosiner og mascarpone frosting med romessens - især frostingen blev overraskende god.


Opskrift på rosin cupcakes



115 g smør (stuetemperatur)
120 g sukker
2 æg
130 g mel
1 ¼ tsk bagepulver
¼ tsk salt
2 spsk mælk
75 g rosiner
Evt. 1 tsk romessens - alt efter hvor fremtrædende en romsmag man ønsker, frostingen smager jo også af rom.


Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft). Pisk sukker og smør sammen i en skål til det er let og luftigt. Pisk æggene i. Si melet og vend det i dejen. Rør romessens og mælken i til dejen er jævn. Bland til sidst rosinerne i.

16. apr. 2012

Jordbær cupcakes med chokolade

Disse cupcakes blev virkelig lækre! De ser super søde ud, og så gemmer der sig en lille, frisk overraskelse i midten :)

Jeg vil helt sikkert bruge denne grundopskrift fremover.

Opskrift på jordbær cupcakes med chokolade

12 stk.
115 g smør (stuetemperatur)
120 g sukker
2 æg
130 g mel
1 ¼ tsk bagepulver
¼ tsk salt
2 spsk mælk
1 tsk vanille extrakt
12-15 friske jordbær
100 g hvid chokolade

11. apr. 2012

Cupcakes med lemon creamcheese og Digestive

Disse cupcakes minder lidt om citronmåne i smagen - om det er en god eller dårlig ting er op til den enkelte at bestemme. Personligt synes jeg de er gode, dog giver denne opskrift ikke en svampet kage, men nærmere en sandkage.
Kagerne har jeg fyldt med en blanding af flødeost og Lemoncurd (en slags citronpuré - fåes i b.la. Bilka).


8. apr. 2012

Gulerodscupcakes med creamcheese frosting

Disse overdådige cupcakes har været en længere proces at lave...:)
Jeg har mange aftener hygget mig med at lave blomster af fondant, og til sidst havde jeg over 40 små, fine, glitrende blomster.

De er ganske enkle at lave:

Efter at have farvet fondant i de ønskede nuancer, har jeg brugt en udstikker og en "blomsterpræger" (til at lave striber på bladene) og Rainbow dust i form af pink glitter samt lilla støv som jeg har penslet tørt på blomsterne, alle tingene er købt hos Specialkøbmanden. "Dutten" i midten er Dr. Oetkers guldkugler som er limet på med lidt almindelig glasur.

Selve kagerne er gulerodsmuffins med ananas, fundet her (SKØN blog!)

Frostingen har jeg selv lidt bikset sammen, da jeg ønskede en dejlig fast creamcheese frosting som kunne tylles ud på kagerne uden at falde sammen.