Jeg bagte almindelige chokolademuffins med smørkarameller (Lonka fudge). Det blev rigtig godt, jeg valgte at hakke karamellerne ret groft så de ikke smeltede helt i ovnen. Det resulterede i nogle lækre, seje karamelklumper i midten af kagerne.
Grundopskriften er den samme som den jeg brugte til mine Snickers cupcakes. I stedet for hakkede snickers, har jeg bare brugt hakkede smørkarameller (de findes i bland selv slik i Bilka, 7-Eleven osv.)
Jeg lavede en marengs-frosting. Den blev skøn! Den minder om fyldet i flødeboller.
Opskrift på marengs-frosting:
330 g sukker100 g vand
150 g pasturiserede æggehvider
300 g. sukker samt vandet, bringes til at koge i en gryde, rør ikke rundt. Det skal ikke blive for varmt, i opskriften stod der 115 grader, men da jeg ikke ejer et termometer prøvede jeg mig frem.
Imens piskes resten af sukkeret med æggehviderne.
Når sukkervandet er blevet varmt hældes det i en tynd stråle i æggehviderne imens der piskes kraftigt.
Der piskes indtil massen er helt afkølet og er meget fast i konsistensen.
Herunder ses det færdige resultat af kagerne. Efter at marengsen er blevet sprøjtet ud på kagerne, har jeg valgt at brænde dem let med en gasbrænder - det giver en super flot effekt. Som alternativ kan man dyppe frostingen i smeltet chokolade - dette har jeg dog endnu ikke selv forsøgt mig med.
Swirl er lavet med M1 tyllen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar