5. maj 2012

Jordbær cupcakes med jordbærfrosting

Skønne sommerlige cupcakes!


Opskrift på jordbær cupcakes


115 g blødt smør
120 g sukker
2 æg
130 g mel
1 1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljeekstrakt
100 g jordbær skåret i smp tern
100 g groft hakket chokolade




Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk sukker og smør sammen i en skål til det er let og luftigt. Pisk æggene i, et ad gangen. Si melet og vend det i dejen sammen med bagepulver og salt. Rør vanilje ekstrakt  i dejen. Tilsæt jordbær og chokolade til sidst og vend det i dejen.

Bag kagerne i ca. 17 min., eller til de ikke længere er våde i midten. Vær opmærksom på, at kagerne ikke skal være gyldne på toppen. Lad dem køle ned på en rist.


Opskrift på jordbær frosting

250 g mascarpone (stuetemperatur)
50 g blødt smør (stuetemperatur)
8-10 jordbær
ca. 200 g flormelis

2 tsk vaniljesukker
Mascarpone og smør piskes godt sammen. Jordbærrene blendes til puré og piskes i mascarponen lidt ad gangen. Flormelisen tilsættes, også lidt ad gangen. Smages til med vaniljesukker. Opbevares på køl inden brug.




Denne frosting er ret blød, og er derfor ikke så let at arbejde med. Jeg har brugt en meget stor stjernetylle til at pynte med. Frostingen kan også smøres på kagerne med en dejskraber eller en ske.

Ingen kommentarer: