Opskrift på jordbær cupcakes
120 g sukker
2 æg
130 g mel
1 1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljeekstrakt
100 g jordbær skåret i smp tern
100 g groft hakket chokolade
Forvarm
ovnen til 175 grader. Pisk sukker og smør sammen i en skål til det er let og
luftigt. Pisk æggene i, et ad gangen. Si melet og vend det i dejen sammen med
bagepulver og salt. Rør vanilje ekstrakt
i dejen. Tilsæt jordbær og chokolade til sidst og vend det i dejen.
Bag
kagerne i ca. 17 min., eller til de ikke længere er våde i midten. Vær
opmærksom på, at kagerne ikke skal være gyldne på toppen. Lad dem køle ned på
en rist.
Opskrift på jordbær frosting
250 g mascarpone (stuetemperatur)
50 g blødt smør (stuetemperatur)
8-10 jordbær
ca. 200 g flormelis2 tsk vaniljesukker
Mascarpone og smør piskes godt sammen. Jordbærrene blendes til puré og piskes i mascarponen lidt ad gangen. Flormelisen tilsættes, også lidt ad gangen. Smages til med vaniljesukker. Opbevares på køl inden brug.
Denne frosting er ret blød, og er derfor ikke så let at arbejde med. Jeg har brugt en meget stor stjernetylle til at pynte med. Frostingen kan også smøres på kagerne med en dejskraber eller en ske.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar