29. apr. 2012

Banan/karamel cupcakes ("banoffee" cupcakes)

Hvis man er en sukkergris (ligesom jeg er), vil man ELSKE disse cupcakes (især frostingen!).

Opskrift på banancupcakes


ca. 18 stk

160 g smør
150 g brun farin
2 æg
2 modne bananer, mosede
260 g mel
2 ½ tsk bagepulver
½ tsk salt

Evt. 150 g chokolade eller hakkede smørkarameller (fudge)

Pisk smør og brun farin sammen til det er cremet. Pisk æggene i, lidt ad gangen.
Vend bananmosen i sukkerblandingen.
Si mel og bagepulver i dejen og tilsæt salt. Rør dejen sammen.
Dejen fordeles i papirsforme (fyldes ca. ½ op).

Kagerne skal bages i ca. 16 min ved 175 grader (ikke varmluft). Lad dem køle af på bagerist.


Opskrift på karamel frosting


250 g mascarpone (stuetemperatur)
75 g smør (stuetemperatur)
200 g dulche de leche (se opskrift længere nede - kan også købes færdigt eksempelvis i Bilka)
75 g flormelis

Mascarpone, smør og dulche de leche piskes sammen. Flormelis tilsættes lidt ad gangen, og der piskes til frostingen er jævn.

 

Opskrift på dulche de leche (mums!)


1 dåse kondenseret mælk
En gryde med vand

Pil papiret af dåsen og sæt den i gryden. Fyld vand i gryden så dåsen er dækket. Bring vandet i kog og lad det koge i 4 timer. Fyld jævnligt mere vand i gryden, så dåsen er dækket.
Lad dåsen køle helt af inden den åbnes. Karamellen piskes så den bliver blød og jævn. Opbevar den i en beholder eller et syltetøjsglas i køleskabet.

 Den færdige dulche de leche

 Jeg har pyntet mine cupcakes med smørkarameller (Lonka fudge - fåes i bland selv slik bl.a. i 7/eleven) og en lille blomst af fondant. Karamel swirlen har jeg lavet ved at fordele en spiseskefuld dulche de leche opad siden af en sprøjtepose. Herefter har jeg fyldt frosting i, og tyllet som normalt.

6 kommentarer:

Anita (kagekællingen.dk) sagde ...

Hej Helle --- uhmmm fandt denne opskrift da jeg søgte på karamel frosting og yummi de er gode.... Jeg måtte dog blande flødeskum i frostingen da den simpelthen blev så tynd at den blot splattede ud.... har du oplevet det så du evt ved hvad jeg gjorde galt...

Men alt i alt var de super super super gode..... mums

Helle sagde ...

Hej Anita!

Ja - da jeg "udviklede" opskriften oplevede jeg det samme. Til at starte med havde jeg nemlig ingen smør i, det måtte jeg piske i henad vejen for at gøre frostingen mere fast. Jeg tænker at du muligvis har haft for meget karamel i? :)

Men godt du kunne lide dem ellers!

Mvh. Helle

Anita (kagekællingen.dk) sagde ...

Hej Helle - hmm jeg syntes ikke jeg kom mere karamel i end der stod men måske.... de skal helt sikkert prøves igen og JA JA JA Helle jeg elsker dem. De var virkelig gode og faldt også i resten af familien's smag... de kommer snart på min blog med henvisning til din :-)

Helle sagde ...

Hmm det var altså mærkeligt... :( Jeg tør ikke lige helt sige hvad der har været gået galt så?

Og tusind tak! :D Jeg vil lige kigge forbi din blog - inspiration kan man aldrig få nok af :)

Trine Simonsen sagde ...

HVad skal ovnen stå på?

Helle sagde ...

Hej Trine!

Hov ja, det har jeg da glemt at skrive! De skal bages ved 175 grader (ikke varmluft).

Mvh. Helle