25. apr. 2012

Cupcakes med hvid chokolade og passionsfrugt frosting

Jeg lagde hjernen lidt i blød for at finde på en ny frosting-smag, og jeg kom på den idé at jeg ville prøve at lave frosting med smag af passionsfrugt. Og resultatet blev super godt - synes jeg selv :)

Cupcakesene var min basisopskrift tilsat 200 g hvid, hakket chokolade.Opskrift på cupcakes med hvid chokolade


115 g blødt smør
120 g sukker
130 g mel
2 æg
¼ tsk bagepulver
¼ tsk salt
2 spsk mælk
1 tsk vaniljeekstrakt

150 g hvid chokolade, groft hakket

Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk sukker og smør sammen i en skål til det er let og luftigt. Pisk æggene i, et ad gangen. Si melet og vend det i dejen sammen med bagepulver og salt. Rør vanilje ekstrakt og mælk i til dejen er jævn. Bland det hakkede chokolade i dejen.

Bag kagerne i ca. 17 min., eller til de ikke længere er våde i midten. Vær opmærksom på, at kagerne ikke skal være gyldne på toppen. Lad dem køle ned på en rist.

Opskrift på passionsfrugt frosting

250 g mascarpone
Ca. 150 g flormelis – men smag dig frem
5-8 passionsfrugter (jeg brugte 4, og synes at smagen godt kunne have været kraftigere - dog vil frostingen nok også blive mere flydende jo mere passionssaft der kommer i). 
1 tsk vaniljesukker
Skrab kød og saft ud af passionsfrugterne og blend kødet. Si kernerne fra. Pisk mascarpone og passionsfrugt-saften. Pisk flormelis i lidt efter lidt, og tilsæt vaniljesukker. Sæt på køl i ca. 30 min inden brug.

Jeg har delt frostingen i 2 dele, og farvet den ene del lys orange, og den anden del lyserød. Jeg puttede begge farver i en sprøjtepose (pas på med at det ikke bliver blandet for meget sammen i posen). Rose-effekten har jeg lavet med en 1M tylle som jeg har kørt indefra og ud på kagen.

Denne video illustrerer hvordan dette gøres - han er lidt en spøjs fætter, ham i videoen, men han viser jo fint hvordan man laver to-farvede roser :)

Og så lige lidt glitter på toppen - selvfølgelig :)
4 kommentarer:

Lady with Dirty Cupcakes & Chocolate sagde ...

Hvor ser de bare gode ud :) rigtig rigtig flot pyntet.

Helle sagde ...

Tusind tak :) De smager altså også rigtig godt, hvis jeg selv skal sige det :D

Anonym sagde ...

Evt video Hvordan man laver ligeså flotte roser?

Helle sagde ...

Hej!

Dette er hermed sat ind under et af billederne :) Tak for tippet! :)

Mvh. Helle