20. apr. 2012

Drop flowers af royal icing

Jeg har i dag lavet nogle "drop flowers" som jeg vil gemme til senere brug.

Drop flowers er små blomster af glasur, som er lavet med en tylle. Jeg har brugt 1M tyllen i dag, men der findes flere forskellige tyller som giver forskellige blomster.

Glasuren er det der kaldes royal icing. Den er lavet med æggehvide i stedet for vand, og er meget fast i konsistensen.

Opskrift på royal icing


300 g flormelis
1 bæger pasteuriserede æggehvider
1 tsk citronsaft

Det hele røres sammem til glasuren er jævn og glat.


Lad spidsen af tyllen røre bagepapiret. Imens glasuren trykkes ud, drejes tyllen for at lave runde blade. Lad ikke spidsen af tyllen slippe bagepapiret.

Lad de små blomster tørre helt inden de forsigtigt kan fjernes fra bagepapiret. Dekorér evt. som her, med en lille sukkerperle fra Dr. Oetker.

7 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hej Helle
Skal æægehviden piskes?

Helle sagde ...

Hej Helle

Nej, de skal ikke piskes, det skal bare røres sammen :)

Mvh. Helle

Unknown sagde ...

Fantastisk :-D

Anonym sagde ...

Hej Helle. Hvor længe kan de flotte blomster holde sig? Jeg tænker at pynte kager til barnedåb, men vil gerne kunne lave dem noget tid inden. Mvh Tina.

Helle sagde ...

Hej Tina :)

Hmm, det er egentlig et godt spørgsmål, ifølge kagedronningen (Momse's univers - meget, meget god og lærerig blog) har Royal icing en meget lang holdbarhed når først det er stivnet grundet det høje sukkerindhold. Så jeg tror de kan holde sig i månedsvis, faktisk.

Mht. at gemme blomsterne, så vær opmærksom på at lade dem tørre HELT inden de lægges over i en beholder - mine klumpede nemlig sammen og knækkede, det var så ærgeligt, de skulle have tørret mere.

Mvh. Helle

Anonym sagde ...

Hvor lang tid skal de tørre før de kan bruges?
Mvh Marie

Helle sagde ...

Hej Marie

Et døgn, i hvert fald, vil jeg sige. Jeg lavede dem og opbevarede dem i en plastboks, men det gik de desværre i stykker af, så jeg vil nok lave dem en dags tid i forvejen og lade dem ligge og tørre på bagepapir inden de skal bruges.

Mvh. Helle