22. apr. 2012

Red velvet cupcakes


Disse cupcakes er en rigtig klassiker! Kagernes svampede konsistens, smukke, røde farve og lette bitterhed er ikke til at stå for, og hvad smager ikke fantastisk med et godt lag creamcheese frosting på toppen?



-->

Red velvet cupcakes (The Hummingbird Bakery)


60 g blødt smør
150 g sukker
1 æg
10 g kakaopulver (usødet)
20 ml rød frugtfarve
½ tsk vanilje ekstrakt
1 ½ dl kærnemælk
150 g hvedemel
½ tsk salt
½ tsk natron
1 ½ tsk hvidvinseddike
Forvarm ovnen til 170 grader (ikke varmluft)
Pisk smør og sukker let og luftigt. Tilsæt langsomt ægget og pisk til det er godt blandet.


Rør kakao, rød frugtfarve og vanilleekstrakt til en tyk, mørk masse. Kom det i smørblandingen og bland det grundigt til det er jævnt blandet og farvet. Pisk ved lav hastighed halvdelen af kærnemælken i. Bland det godt, tilsæt halvdelen af melet og rør til det er godt indarbejdet. Gentag til alt mel og kærnemælk er tilsat. Skru op til høj hastighed og pisk til dejen er jævn og glat.
Tilsæt salt, natron og vineddike imens der piskes ved lav hastighed. Pisk herefter et par minutter mere ved høj hastighed.
Fyld papirformene 2/3 op og bag dem i ca. 20-25 min. Lad kagerne køle lidt af i formen inden de sættes til at køle ned på en rist.

Opskrift på creamcheese frosting

75 g smør (stuetemperatur)
200 g flødeost, gerne Philadelphia (ikke light), da den er fast i konsistensen.
200 g flormelis
1 tsk vanilje ekstrakt

Pisk flødeost og smør sammen. Tilsæt flormelis lidt efter lidt (smag efter - måske er 200 g ikke nok, måske kan du nøjes med 150 g). Tilsæt til sidst vanilje ekstrakt og pisk godt sammen. Lad evt. frostingen stå i køleskabet i ca. 30 min inden brug.


Her er der lavet en stribe i frostingen. Det gøres ved at male en stribe pastafarve på indersiden af sprøjteposen. Herfter fyldes posen forsigtigt med frosting, og der tylles som normalt. På toppen af hver kage er en lille drop flower.

Desværre ses den flotte, røde farve ikke så tydeligt på billedet.

7 kommentarer:

Pia sagde ...

De lyder super lækre, glæder mig til at prøve dem. Spørgsmål; er det nødvendigt at putte smør i frostingen? Kan der bruges ren vanilje istedet for extrakt.

På forhånd tak
Pia

Helle sagde ...

Hej Pia!
De er også rigtig gode :)
Hmm. Jeg vil umiddelbart tro at frostingen vil få en noget tynd konsistens uden smørret. Men hvis du samtidig sparer lidt på sukkeret, så tror jeg godt det kan gå. Det er som om at flødeosten "smelter" helt når man blander flormelis i, meget underligt :) men ja, med meget lidt sukker skulle det måske kunne gå tror jeg. Så bliver frostingen heller ikk så voldsomt sød som det normalt er.
Og ja, du kan sagtens bruge ren vamilje eller vaniljesukker i stedet for ekstrakt :)
Lad mig endelig høre hvordan kagerne blev :D
Mvh. Helle

Pia Nielsen sagde ...

Tusind tak for svar, får forhåbentlig testet dem i weekenden.

Kh Pia

Pia Nielsen sagde ...

Hej igen Helle :-)

Nu er de testet - er du vimmer de er lækre!!! Det gik helt fint med ren vanilje.

Tænkte jeg ville prøve den originale frosting, men syntes den er alt for sød, så jeg rev lidt frisk citronskal i, det blev vildt godt!!

Tak for hjælpen ;-)

Kh Pia

Helle sagde ...

Hej Pia

Dejligt at du kunne lide kagerne!

Ja - frosting kan godt blive lidt for meget, det er næsten så det hviner i tænderne! :) Men god idé med citronskal!

Skriv endelig igen hvis du en dag beslutter dig for at afprøve frostingen uden smør :)

Mvh. Helle

Anonym sagde ...

Hej Helle. Hvor mange bliver der hvis man følger din opskrift? :-)

Helle sagde ...

Hej anonym :)

Puha, det kan jeg godt nok ikke lige huske... Men som regel bliver der 10-12 stykker ud af en opskrift, og når jeg lige kigger på denne opskrift ser det også ud til at der nok vil blive en 10-12 kager :)

Mvh. Helle