-->
Red velvet cupcakes (The Hummingbird Bakery)
60 g blødt smør
150 g sukker
1 æg
10 g kakaopulver (usødet)
20 ml rød frugtfarve
½ tsk vanilje ekstrakt
1 ½ dl kærnemælk
150 g hvedemel
½ tsk salt
½ tsk natron
1 ½ tsk hvidvinseddike
Forvarm ovnen til 170 grader (ikke varmluft)
Pisk smør og sukker let og luftigt.
Tilsæt langsomt ægget og pisk til det er godt blandet.
Rør kakao, rød frugtfarve og
vanilleekstrakt til en tyk, mørk masse. Kom det i smørblandingen og bland det
grundigt til det er jævnt blandet og farvet. Pisk ved lav hastighed halvdelen
af kærnemælken i. Bland det godt, tilsæt halvdelen af melet og rør til det er
godt indarbejdet. Gentag til alt mel og kærnemælk er tilsat. Skru op til høj
hastighed og pisk til dejen er jævn og glat.
Tilsæt salt, natron og vineddike imens
der piskes ved lav hastighed. Pisk herefter et par minutter mere ved høj
hastighed.
Fyld papirformene 2/3 op og bag dem i
ca. 20-25 min. Lad kagerne køle lidt af i formen inden de sættes til at køle
ned på en rist.
Opskrift på creamcheese frosting
75 g smør (stuetemperatur)200 g flødeost, gerne Philadelphia (ikke light), da den er fast i konsistensen.
200 g flormelis
1 tsk vanilje ekstrakt
Pisk flødeost og smør sammen. Tilsæt flormelis lidt efter lidt (smag efter - måske er 200 g ikke nok, måske kan du nøjes med 150 g). Tilsæt til sidst vanilje ekstrakt og pisk godt sammen. Lad evt. frostingen stå i køleskabet i ca. 30 min inden brug.
7 kommentarer:
De lyder super lækre, glæder mig til at prøve dem. Spørgsmål; er det nødvendigt at putte smør i frostingen? Kan der bruges ren vanilje istedet for extrakt.
På forhånd tak
Pia
Hej Pia!
De er også rigtig gode :)
Hmm. Jeg vil umiddelbart tro at frostingen vil få en noget tynd konsistens uden smørret. Men hvis du samtidig sparer lidt på sukkeret, så tror jeg godt det kan gå. Det er som om at flødeosten "smelter" helt når man blander flormelis i, meget underligt :) men ja, med meget lidt sukker skulle det måske kunne gå tror jeg. Så bliver frostingen heller ikk så voldsomt sød som det normalt er.
Og ja, du kan sagtens bruge ren vamilje eller vaniljesukker i stedet for ekstrakt :)
Lad mig endelig høre hvordan kagerne blev :D
Mvh. Helle
Tusind tak for svar, får forhåbentlig testet dem i weekenden.
Kh Pia
Hej igen Helle :-)
Nu er de testet - er du vimmer de er lækre!!! Det gik helt fint med ren vanilje.
Tænkte jeg ville prøve den originale frosting, men syntes den er alt for sød, så jeg rev lidt frisk citronskal i, det blev vildt godt!!
Tak for hjælpen ;-)
Kh Pia
Hej Pia
Dejligt at du kunne lide kagerne!
Ja - frosting kan godt blive lidt for meget, det er næsten så det hviner i tænderne! :) Men god idé med citronskal!
Skriv endelig igen hvis du en dag beslutter dig for at afprøve frostingen uden smør :)
Mvh. Helle
Hej Helle. Hvor mange bliver der hvis man følger din opskrift? :-)
Hej anonym :)
Puha, det kan jeg godt nok ikke lige huske... Men som regel bliver der 10-12 stykker ud af en opskrift, og når jeg lige kigger på denne opskrift ser det også ud til at der nok vil blive en 10-12 kager :)
Mvh. Helle
Send en kommentar